• Milyen tartalmakat szeretnél látni.

Images tagged "2019"

Publikálta
márc 28th, 2024
O hozzászólás
0 View

Tőle "" Van 0 Post

Nincs válasz -ba “Images tagged "2019"”

  1. HUN 18 szerint:

    Először is köszönjük a szíves vendéglátást, jól éreztük magunkat!

    A Fertő Bajnokság kapcsán néhány észrevételt összegyűjtöttem a hétvégén.
    Szerencsésebb lenne, ha a pénteki napon a rendezők az ünnepélyes megnyitót este 6 órára tennék, mi előtte lefuthatnánk pár futamot, az előkelőségek pedig nem a tűző napon emelnék az esemény fényességét. Jó hogy van, és ilyen a megnyitó, még jobb lenne alkalmas időben.
    Szerencsésebb ha a rendező a free pumping feltételeinek meglétét ott mérné, ahol a versenyzők kezdik majd a bőszeles szakaszt, érdeklődve nézte mindenki, hogy 1-es B° szélben miért rántották fel a “pumpálhatunk” lobogót.

    Elfért volna még egy futam vasárnap a frissülő szélben, még ha alakítani kellett volna a pályát akkor is.
    Általánosságban jobb benyomást keltene, ha a rádiók működnének ( nem félvizen talákozva egyeztetünk), lenne tartalék súly, elem mittudoménből is még egy. (Nem kellett volna egy ötös szélben 1 órát várni, hátha elmúlik?).

    Tudom, hogy a körülmények adottak, és még hosszú út vezet a tökéletességig, de a WC-k száma egészen biztosan kevés ekkora mezőnyhöz.
    Sokan küzdöttek reggel azzal, hogy valahogy időben sorra kerüljenek.

  2. finnes szerint:

    Belátom, hogy van mit tökéletesedni, de engedj meg néhány apróságra felhívjam a figyelmed.
    – Sajnos a rádiókban nem a rendezőség trehánysága a hibás, mert a byc-ből hozott jóval komolyabb minőségű rádiók sem működtek itt-ott. De azt ne kérdezd, hogy miért.
    – Nem, nem fért volna bele egy ötödik futam. A pályát még percekig nem lehetett mozdítani még alul sem, a többi hajóosztály miatt. Én nem hiszek abba, hogy mindegy, csak legyen futam. Pláne utolsó, döntő futam ne legyen markánsan irreális szélben. Kb. másfél kreuzot félszeleztetek volna, ha nem módosítok……
    – Pontosítok, hogy azért ne nagyítsuk túl nagyra ezt a várakozási hibát. Mindösszesen 20 percet kellett várnotok. És volt tartalék súly, csak azt már egyszer elszórtuk és sajnos voltunk olyan rövidlátóak, hogy a tartalék tartalékjára már nem gondoltunk. Bocsánat.

    Ezt itt csak azért írom le, hogy azért a fél információk és pontatlan infók mellé lássátok a másik oldalt is. Egyébként meghajlok a versenyzői akarat és igények előtt.

  3. finnes szerint:

    Hozzáteszem, hogy a rajtot elvihettem volna balra, de az eddigi tapasztalatok alapján ez eszembe sem jutott. Itt valóban hibáztam.

  4. HUN 18 szerint:

    Beló,
    Köszi, hogy írtál!

  5. HUN 18 szerint:

    Sziasztok!

    Gyorsan meg szeretném jegyezni, hogy nagyon örülök a Misi ötletének, mert emiatt már régóta morgolódom.
    • Így mi is -nem elől lévők- is odaérünk néha s fel is állhatunk a dobogóra. Pl. Sipit és a Tóni sohanapján tudom megelőzni, és még 100 év múlva is finneznek.
    • Az orfűi számítás tökéletes volt!
    • Nem beszélve arról, hogy valaki M/GM/GGM/Legendben indulhat azt nem saját magának, hanem Anyukájának és Apukájának köszönheti. 
    • Az eddigi logika szerint, ha jobb vagyok egy juniornál lefele nem kapok díjat, viszont a GM elveszi tőlem a M érmemet.

    Félretéve a mókát, én szeretném, és támogatom a Misi verzióját!

    Tisztelettel:
    Jedi bá

  6. HUN 18 szerint:

    Régi csont…
    Ez így jó is lehetne, ha az ARSC-OVE-MMVSC egyesületek ,bocs ha valaki kimaradt, osztanának így díjat. pl.OB !!!
    Amúgy azért 10-15 évvel öregebben nem nekünk gáz a csiling lenyúlása!
    Azt értem amit a Jedi mond, de ha sikerül megvernem…az idő nekik dolgozik.
    A rendező nevezési díjból rendez absz.m. gm.ggm. l. esetleg j. és a többi oszt. csökkenő induló szám mellett évi 4. vers!
    Ha összeáll az előnevezési rendszer! számítható a kategóriák száma 8 főtöl jogos a külön csiling.
    VAN EZZEL MIT AGYALNI…hosszu ősz,tél…
    Sipi

  7. Hun 7 Tonyo szerint:

    Sziasztok!
    Szerintem több dolgot kell figyelembe venni:
    – hivatalos EB, VB, OB- n a junior nyerhet felfelé, de a senior lefelé nem, s lehetsz bármilyen idős akkor is nyerheted a címet.
    – a szövetség hivatalosan junior, senior, és master bajnoki címet ad. GM, GGM, L-t még akkor sem ha 20 az induló korosztály száma, s lehetsz bármilyen idős akkor is nyerheted a seniort. (ellenben W Gyuri bácsi 4 soling esetén i bajnok lesz, hisz benevez még kettőt.)

    Konklúzióm: ez így rendben van fő versenyeken. (szövetségi kérdés)
    Viszont az egyesületi rendezések szíve joga eldönteni, hogy milyen korosztályt díjaz külön, s azt is eldöntheti, hogy ezt nevezési létszámhoz köti-e- vagy sem.

    És jó látni a mosolyt ezeken az eredményhírdetéseken az arcokon, mikor fennt állnak a dobogón!!!

    Üdv: Tonyó

  8. KonyaBalazs szerint:

    Sziasztok!

    Nekem egyből életem első finnes versenye az Atom kupa jutott eszembe idén. Ha lett volna külön felnőtt értékelés akkor a második lettem volna ott, abszolútban pedig a 22.-ik helyre értem be. Néhányan tudjátok, hogy más sportágban éveken keresztül voltam válogatott kerettag így van egyfajta reális képem a sportteljesítményről. A mai napig hiszem, hogy ez így volt helyes mert azzal a vitorlázással nekem kellemetlen lett volna, ha ki kell állni és kapok egy érmet mert nem érdemeltem meg.
    A véleményem az, hogy a Misi gondolata jogos, de mondjunk ki azt a minimális létszámot egy korcsoportban, ami alatt csak a csoport nyertese kap érmet.
    Más történet a junior. Az ő mezőnyükre serkentőként hatna, ha igenis külön értékelnénk őket, még akkor is ha csak ketten vannak, de ezzel érzik hogy elismerjük őket, hiszen ők azok akiket a jövő világkupáinak és olimpiáinak élmezőnyébe várunk majd felnőtt korukban. Hátha előbb utóbb lesznek többen.

    Kónya Balázs

  9. HUN 18 szerint:

    Hétfő,

    oroszok a parton poliroznak.
    Elek Petivel pár órát mentünk majdnem dekkenülőben.

  10. HUN 18 szerint:

    Gratulálok Zsombi,

    stabilan az élmezőnyben versenyzel!
    Remélem lesz erőd/időd a Magyar Bajnokságon is indulni, lássuk merre és milyen gyorsan kéne mennünk 🙂

  11. HUN 18 szerint:

    Ez a múlt hétvégén lett volna, javítottam a finnclass.hu naptárában is.

  12. HUN 18 szerint:

    szia Medve!

    Ez egy új Pata hajó? és az árbóc?

  13. Márton Beliczay szerint:

    Sziasztok!
    Közben az jutott még az eszembe, hogyha sikerül megállapodni abban, hogy korosztályos legyen a díjazás, csak akkor kaphasson az adott korosztály díjat, ha online beneveztek és az online nevezések alapján megvannak legalább 3-4-5-6-an. Ha nincsenek meg legalább 3-an, akkor mennek a többiekhez. Ha pedig egy versenyen nincs legalább 10 induló, akkor felesleges 3-4-5 kategóriában eredményt hirdetni…

    Ilyesmire gondoltam:
    1-9 nevező esetén díjazott az abszolút 1-3. (Mondjuk ez szerencsére elég ritka, hogy nem jövünk össze 10-en egy versenyre…)
    10 nevező fölött és kategóriánként legalább 3 embertől díjazott az 1. helyezett és az abszolút 1-3.
    10 nevező fölött és kategóriánként legalább 4 embertől díjazott az 1. és 2. helyezett, valamint az abszolút 1-3.
    10 nevező fölött és kategóriánként legalább 6 embertől díjazott az 1-3 és az abszolút 1-3.
    Kivételt képezne a legenda kategória, ahol az összes induló kap plecsnit.

    Kategóriák közé fel lehet még akkor venni a fa finnt, aminek feltétele a fa test, vagy alu árboc, bár lehet ezt is pontosítani kéne.

    Ehhez az kell, hogy mindenki szigorúan betartsa, hogy 3-4 nappal a verseny előtt benevez online. Így a rendezőn sem maradnak rajta a ki nem osztható díjak és mégis mindenki kap csilinget, aki érdemes rá. Valamint látjuk, hogy melyik versenyekre érdemes menni és melyikre nem és még az oldal látogatottsága is fellendülhet…
    üdv
    Bőrtok

  14. HUN 18 szerint:

    Vannak ebben megfontolandók, amit Bőrtok javasol. Valóban érdemes lenne az online nevezést bevezetni, mert így a rendezőket is segítenénk.Mondjuk azzal támogatva, hogy példaként 6000 Ft a nevezés előnevezetteknek, aki később nevez annak több. Az más kérdés, hogy egy versenyrendezőnek legfeljebb ajánlhatjuk hogy vegyen egy kocsiderék díjat, mert szeretnénk :).

    Egyelőre nem dőlt el még a szavazás a korosztályos díjazás ügyében, s ha úgy alakul jó lesz Bőrtok javaslata alapnak.

  15. Márton Beliczay szerint:

    Az eddigiekhez képest kicsit változott a Világkupa rendszer. Ugyanannyi állomás, de 4 kontinensen.
    Melbourne, Miami, Hyéres, Weymouth, Qingdao, majd a döntő, ahova a top 20 megy, Abu Dhabiba. A Döntőben egyébként egész komoly pénzdíjat lehet már nyerni…
    Az Európai állomásokra kvalifikálni kell magát az embernek, mert nem akarják, hogy a turisták miatt alacsony legyen a színvonal és ezért az indulók lehetséges létszámát is korlátozzák.
    Ide a Világranglista és egy kvalifikációs verseny eredménye alapján lehet bekerülni. Hyéresre a mallorcai verseny a kvalifikáció, míg Weymouthba Medemblik.
    Bővebben http://www.sailing.org/tools/documents/2015QualificationSystemSWC30JanUpdate-%5B18374%5D.pdf

  16. Márton Beliczay szerint:

    Üdv Urak!

    Sikerült szállást foglalni Kavalába.
    A klubtól 17 km-re, 1 hétre fejenként 100 € + még jár némi kedvezmény, a masters VB miatt…
    3 darab 4 fős apartmant foglaltam és 1 db 5 főset, ez így összesen 17 fő, hogyha esetleg még valakik jelentkeznének, legyen hely, mert április 30-ig ingyenesen lemondható, de addigra lehet nem lesz már miből válogatni…
    Mindegyikben van legalább 1 kétszemélyes és 2 egyszemélyes ágy, fürdő, wc, konyha, erkély, wifi…

    Infó a szállásról

    Kérek mindenkit, aki jön, hogy jelezzen vissza, megfelel-e így.

    Motoros kérdésben annyit tudok ajánlani, hogyha álljátok a költségeimet és a motorosét + fejenként 20 €-t beleadtok, akkor szívesen megyek. Ez így fejenként kb. 50 €-ból kijön az egész hétre…

  17. HUN 18 szerint:

    ölég jó!
    holnap éremfutam, még 6. is lehet!

  18. Márton szerint:

    Újabb parádés futamgyőzelem a Medal Race-ben és összetett 7. hely !!!
    Gratulálunk, Így tovább!
    https://www.facebook.com/MVM-SE-489147464504834/?fref=ts

  19. HUN 18 szerint:

    A honlapjukon lehet nevezni! http://fvsz.eu

  20. HUN 18 szerint:

    Tuss vitorla hírek.
    Megérkezett a műhelybe a vékonyabb anyag és ablak.
    A 2-es számú “kék” vitorlára vágyók ebből is rendelhetnek. Az ára ennek is 700 €, használjátok ki a kedvezményes rendelés lehetőségét…
    http://www.tuss.vitorlazas.hu/oszi-vitorla-akcio-a-tuss-sais-tol-.html

  21. HUN 6 szerint:

    Távolról figyeltünk Titeket….

  22. HUN 6 szerint:

    Be szép legények