• Milyen tartalmakat szeretnél látni.

50. Felnőtt, Junior és Masters bajnokság

Publikálta HUN 6
Kategória: Történelem
szept 17th, 2006
O hozzászólás
3762 Views

Hát igen, 9 futam, 3 nap alatt.

Azt hiszem, Kocka kihozta a maximumot a szélből is és belőlünk is. Ennyire hamar még sose ment le 9 futam. Idén volt először, hogy nem 7 hanem 9 futamra írták ki a bajnokságot, de úgy látszik ez is kevésnek bizonyult. Talán jövőre nekünk is lehetne 12 futamos 2 kiesővel, akkor legalább biztos, hogy nem lesz szabad napunk. A vendéglátás pazar volt. A THE kitett magáért, ingyensör, minden este vacsora és persze az infrastruktúra. Az egyetlen baj az egész kikötővel talán csak az volt, hogy nem volt elég sólya, de azt hiszem minden más kárpótolt ezért.

Az 1. napon 3 futamot sikerült megrendezni. Az 1. futamban viszonylag gyenge szél fújt, ami az utolsó kreuzban már be is fordult délkeletire, felfordítva egy kicsit a középmezőny sorrendjét. Majd ez a szél kicsit megerősödött és már olimpiai háromszög pályán folytattuk, habár az első kreuz végére kicsit legyengült a szél és nem lehetett már pumpálni, azért végig fújt a szél. Kicsit ugyan pörgölődött, de ezt azt hiszem már megszoktuk itt a Balatonon (is). A 3. futamra megint legyengült a szél, és igencsak forgolódott is, de azt hiszem ez is elég izgalmas és élménydús volt. Este zsíroskenyér, sör, alvás.

Másnap 10-kor rajt, keleti szél, ugyanaz mint tegnap, elállós, csíkos. Aztán késöbb ez megerősödött és már lógni is lehetett olykor-olykor de az már inkább csak a második-harmadik futamra volt érvényes, ekkor már nem volt annyira csíkos, viszont néha igen nagyokat lengett a szél, ami vagy nagy előnyhöz, vagy nagy hátrányhoz juttatta az embereket az egyik illetve a másik oldalon. Megint lement a 3 futam és lassan azon kezdtünk el gondolkodni, hogy holnap legyen-e 3 vagy sem, miközben ettük a marhapörköltet tarhonyával, krumplival meg mindenféle jóval.

11-re tették pénteken a rajtot, ami nem volt rossz döntés, hiszen a szél fújt. Amikor az 1. futam elrajtolt, kb. 3-4es lehetett, ami a 2 futamra már megerősödött és hátszélben már lehetett pumpálni is. A 3. futamon már megint raumos kört mentünk, ahol Balázsnak már el se kellett volna indulnia, hogy megnyerje a bajnokságot, Szilvának se, hogy megnyerje a masterst. Viszont nekem volt még mit izgulnom, mert Pufy (Tomai Balázs) csak 2 ponttal volt mögöttem. Ugyan megvertem az erősszeles futamokon, de nem volt szabad megnyugodnom. Jól is tettem, mert az 1. kreuzbóját elöttem vette 4 hellyel, amiből 3-at lefaragtam a raumok alatt, majd a kreuzban már elé is kerültem. Innen már nőtt közöttünk a távolság egészen a befutóig, ahol én 6, ő pedig 14. lett. Semminek nem örültem még ennyire….

Sok dolga nem volt a zsűrinek, mindenki betartotta a szabályokat 1-2 bójaérintéstől és koccanástól eltekintve. Detta és Gabó jó munkát végeztek, a pályarakás és a rendezés is hibátlan volt, habár néha lehetett volna kicsit lejjebb vinni azt a leebóját… 🙂

Köszönjük szépen a vendéglátást a THE-nek és reméljük, hogy lesz még alkalmunk élvezni vendégszeretetüket.

Jövőre Agárdon ugyanekkor….

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .