• Milyen tartalmakat szeretnél látni.

EB 2015

Publikálta HUN 6
Kategória: Versenyek
máj 12th, 2015
O hozzászólás
2292 Views

Végeredmény

EB 4. nap videó

7 futam után

 

Helyzetjelentés Split-ből egy második helyezés után:

https://www.facebook.com/pages/MVM-SE/489147464504834?fref=nf

 

 

BERECZ ZSOMBOR NÉGY FUTAM UTÁN JELENLEG A 6. HELYEN ÁLL AZ EURÓPA BAJNOKSÁGON

Fotó és videó: Cserta Gábor

 

Berecz Zsombor két héttel ezelőtt, a franciaországi Hyeres-ben, a jelenlegi ranglista legjobb 40 helyezettje részére rendezett Finn Világkupa versenyen sporttörténelmet írt, hiszen Finn hajóosztályban ilyen rangos világkupa versenyen 4. helyezést előtte más magyar sportoló még nem ért el. Zsombi a dobogóról csak egy hajszállal maradt le, azonban a nemzetek között harmadik helyen végzett, ami a jövő évi Olimpia szempontjából nézve akár dobogós helyezést is jelenthet!

 

Zsombi rövid pihenő után folytatta versenyprogramját, a következő megmérettetés a jelenleg zajló Finn hajóosztály Európa Bajnoksága Splitben.

Zsombi a tavalyi évben La Rochelle-ben rendezett EB-n a 101 induló között 9. helyezést ért el, két évvel ezelőtt 14. lett az európai kontinensviadalon.

 

Az idei Európa Bajnokság keretében izgalmas és eseménydús három versenynapon vagyunk túl, ami hazánk olimpiai reménysége, Berecz Zsombor  szempontjából nagyon szép eredményeket hozott eddig!

 

Az első versenynapon két gyönyörű futammal indított Zsombi, hiszen egy 6. és egy 8. helyezést gyűjtött be a 71 fős mezőnyben. A tegnapi napon csak egy futamot rendezett a versenyrendezőség, amelyben Zsombi 27. helyen ért célba. A mai napon ismét csak egy futamra került sor, ebben azonban nem akármilyen eredmény született, hiszen Zsombi másodikként vitorlázott át a célvonalon! Így négy futam után összetettben jelenleg a 6. helyen várja a holnapi folytatást!

 

A helyszínen van Zsombival Kelemen Tamás edző is. Zsombi szereplését Splitben Cserta Gábor örökíti meg. Az első két napról készült fotó és videó összeállítás Zsombi napi beszámolójával alábbiakban tekinthető meg:

 

Videó összeállítás az első versenynapról:

https://youtu.be/W-fyx5rifEU

 

Videó összeállítás a második versenynapról:

https://youtu.be/3kUpRJ0kBXs

 

 

Az EB-ről hírek, eredmények a verseny honlapján az alábbi linken olvashatók:

 

http://www.finneuropeans.org/ec2015/event-results/5554940de9aa0-Overall_14-05.html

 

A pénteki és szombati napra két-két futamot terveznek, a selejtező futamok eredményei alapján a legjobb tíz versenyző a vasárnapi Medal Race-ben folytatja a megmérettetést és dönt az idei EB bajnok személyéről.

 

Hajrá Zsombi! Csak így tovább!

 

 

MVM Sportegyesület

 

Fotó és videó: Cserta Gábor

 

3 futam után Zsombi 10.

eredmény 3 futam után

első bója sorrend, 2 . bója

2 futam után Zsombi 4.

Zsombi kép és hang riportja

Ma két futam volt az EB-n.

 

Eredmény két futam után

11206659_1591347397783646_8862547696014271447_o

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .