• Milyen tartalmakat szeretnél látni.

FINN GOLD CUP 2015

Publikálta HUN 6
Kategória: Versenyek
nov 17th, 2015
O hozzászólás
10570 Views

2015  November

November 29,

Változatos csatát hozott a medal race. Az első helyen Zbogár ért fel, mögötte Lobert, Postma, Scott és Mitakis.  A hátszél végére Postma és Lobert cseréltek helyet.

 

A második cirkálást még Zbogár nyerte de Scott már második lett. Végül Postma nyert,  Scott második, Mitakis harmadik, Lobert negyedik, Zbogár visszaesett hatodiknak.
A Medál race összefoglalója

Szoros a befutó VIDEÓ

A hírek szerint a szél nem stabil a többiek futama elmarad.

Az Arany Futam eredménye

first-312310036_10153277242627634_3879646107317650463_o

November 28,

 

Giles  Scott egy osztállyal feljebb versenyez mint a többiek. 53 ponttal vezet. A medál race -en el sem kellene indulnia…

Szerényen csak annyit mondott:” hihetetlenül szerencsések vagyunk mint osztály, hogy egy ilyen történelmi világbajnoki mezőny jött össze, így nyerni, harmadszorra, óriási megtiszteltetés.”

Scott-12273787_10153275679007634_315129186109708570_o

Jonathan Lobert az új irányból fújó, kitűnő szélben két futamot nyert. Ezzel összetettben már a második.

Andrew Murdoch laser után a finnben sem marad el korábbi eredményeitől, 3. helyre jött fel. Azt EB-n szerzett 11. helye után ez nagy előrelépés. A 2013-as világbajnok  Jorge Zarif ismét 10-ben van.

Három hely már eldőlt a négyből, kik mehetnek még az olimpiára, Görögország, Hollandia és Észtország.

Zsombi előre lépet egyet, 23. Megint lőtt egy jó helyet, 13. lett a 9. futamban.

Eredmény 10 futam után.  Interjúk             A nap videója       Az 5. nap képei

November 27,

A mai nap nagy ugrása Vasilij Zbogar  nevéhez fűződik. a 2. helyre jött előre. Komoly változások történtek az első tízben.

Ő nyilatkozta, hogy “Meg vagyok lepve, mert az én  eredményeim nem is közelítenek a második helyhez . A legjobb is hatodik. Ez azt jelenti, hogy a verseny  tényleg kemény, és rengeteg a jó versenyző, huszan-harmincan is nyerhetnek futamot, különösen ilyen körülmények között. Mindenkinek van  esélye, hogy előre kerüljön. ”

 

Giles Scott már utolérhetetlenül vezet, Pieter-Jan Postma közel már az élmezőnyhöz (1. 6. helyeket szerzett). Érdekes megfigyelni a mai videón, hogy a hajóra ragasztott sorszáma az árbóc vonala mögé került,  így a  korai rajtoknál nehezebb leolvasni, de az a tippem, hogy szabálytalanul tette fel. Hasonlítsd össze a többiekével.

Milan Vujasinovic behúzott még egy gyenge futamot, a hatodikról a tizenhatodik helyre esett vissza. Jake Lilley sem fog már beleszólni az élmezőnybe.

Zsombi csinált egy szép 11. helyet, összetettben 26.

A 4. nap videója           A 4. nap képei

eredmény 8 futam után

November 26,

Az angol csapat magabiztosan az első tízben. Giles Scott szinte hibátlan még,  vezeti a mezőnyt öt futam után.

Az észt és a finn versenyző is hasonlóan jók, de már van egy nagy kiejtőjük. Milan Vujasinovics a 6. helyen, nagyon jó szórással.

Zsombi 24. egy világklasszisokból álló csapat közepén, akik többször húztak rosszat. A nap videó összefoglalója:

Ugyanez John Bertrand kamerájából

Eredmény 5 futam után

November 25,

Brékingnyúz: Zsombi 3. lett a 3. futamban.

Videó összefoglaló a 2. napról:

a kezdeti 8-10 csomós szél legyengült egy kis esővel tarkítva. Több futamot nem tudtak tartani.

 

eredmény 3 futam után       Video                          képek

November 24,

Két futam volt ma. A tegnap  lent már említett Újzéland-i Andrew MURDOCH vezeti a mezőnyt pontazonossággal a második helyen álló  angol Giles SCOTT előtt. Ed WRIGHT 3.  és a horvátok viszik a 4. 5. helyeket.

8-12 csomós szélben az első futamot Andrew MURDOCH nyerte. A másodikat a svéd Bjorn ALLANSSON,  aki az elsőben még csak 43. lett. Az első 15 nagyon erős! Szép volt Zsombitól, hogy az első futamba közéjük került.

Eredmény két futam után

első nap Képek  és egy Videó és interjúk,  például a vezető Murdoch-al

November 23,

Az Újzéland-i TV beharangozója

November 22,

14 ország szerzett eddig indulási jogot Rióra.  BRA, GBR, CRO, FRA, NZL, USA, NOR, SWE, DEN, SLO, AUS, HUN, FIN, CHN,  Büszkén láthatjuk, hogy mi is közöttük vagyunk. További helyeket lehet szerezni itt a VB-n, amire többen is készülnek. Regionális selejtező lesz még Melbourne-ben, Miami-ban és Palma-n. A VB talán minden idők egyik legerősebb versenye lesz, 19 világbajnoki címmel több európabajnoki győzelemmel, olimpiai érmekkel rendelkeznek az indulók.

Szoros versenyt várok az első tizenötben, remélem Zsombi is közöttük lesz.

Az orosz hatosban indul Egor TERPIGOREV,  aki a legutóbbi EB-n 6. lett, Arkadiy KISTANOV aki ugyanott 5. lett, Aleksey BORISOV  aki Londonban az olimpián még ukránként indult és az idén Szocsiban megnyerte az orosz bajnokságot, Vladimir KRUTSKIKH aki már az idősebb generációban van, Kavalában kápráztatta el a mieinket végig az első hatban vitorlázva lett masters világbajnok.Vladimir KRUTSKIKH

Az Egyesült Államok színeiben Caleb PAINE-től várható jó teljesítmény, aki az USA-t kvalifikálta Rióra a Santander-i VB-n, a csapatban van Zach RAILEY, aki 2008 ban ezüstérmes volt az Olimpián, 2012-ben 12. mellesleg hároszor is volt az év vitorlázója az USA-ba.

🙂 Nagy Harken hívő

és a csapatban van Philip TOTH, akiről nem sokat tudok, a North-nál vitorla készítő, de nem fog az elsők között sok vizet zavarni.

Az ausztrálok 7 versenyzőt indítanak, és komoly csata várható, hogy ki is mehet majd Rióba. Oliver TWEDDELL aki a világranglistát vezette komoly ellenfelet kap a junior Jake LILLEY személyében. Őt itt láthatod edzés közben. Itt alul pedig nem tudom minek is nevezzem a helyzetet

Jake LILLEY

Ha már délen járunk, a házigazdák indítják a legnagyobb csapatot.  Új-Zéland két legjobb finnese Josh JUNIOR és Andrew Murdoch is helyezettek voltak az Európa Bajnokságokon az elmúlt években. Komoly hagyományok kötelezik őket a jó szereplésre, például Russell Coutts aki 84 ben nyert olimpiát  (video)Russell Coutts, akinek a dingijén vállon vitték a partra 🙂

Szomszédaink a  horvátok  is esélyesek az első 10-be, Ivan KLAKOVIC GASPIC aktuális és háromszoros Európa Bajnok, Milan VUJASINOVIC aki az idén megtisztelt minket a bajnokságon és elnyerte a 2. helyet.Milan VUJASINOVIC

Holland  színekben Pieter Jan POSTMA aki változó eredményeket ér el, talán most felfele tart.Postma

Az olaszok is 6 fős különítménnyel érkeztek, Filippo BALDASSARI aki idén Abu Dhabi-ban lett 5. . Enrico VOLTOLINI nincs még komoly eredménye,

Simone FERRARESE  Simone FERRARESE aki match racer specialistaként tért át az idén a finnezésre.

Michele PAULETTI  aki többször is volt az első tízben nagy versenyeken és 2013-ban megnyerte az orosz bajnokságot,  A mieink Malcesinében láthatták nyerni a kilencvenfős mezőnyben, nem kis szélben…

spanyolok között láthatjuk majd  Victor GOROSTEGUI-t,  Alejandro MUSCAT-t, aki tavaly volt a legjobb spanyol, de ott lesz Rafael TRUJILLO aki 2004-ben olimpiai ezüstöt, és 2007-ben Cascais-ben VB-t nyert, Londonban 8. volt.Rafael TRUJILLO

Ott lesz az élen a szlovén Vasilij ZBOGAR olimpiai 2. és 3. helyezett Laserben, aki a kiegészítő sportban sérült meg a nyáron, bordáit törte kerékpározás közben, ha felépült teljesen, számolhatnak vele.

Vasilij ZBOGAR

Az uruguay-i Alejandro FOGLIA 2004 óta jár olimpiára, ha jól megy Rió lesz a negyedik neki.

Alejandro FOGLIA

Anders PEDERSEN norvégiából,  a 2014-es jumior világbajnok, és a felnőttön is 8.

Anders PEDERSEN

Tapio NIRKKO, róla már írtam,

Jorge ZARIF, brazilia 2013-ban nyert gyengeszeles VB-t.

xjorge_zarif-vela-rio_2016-baiadeguanabara_1

Jonas HOEGH-CHRISTENSEN Dániából, kétszeres világbajnok, olimpiai 2.( végig vezetett),

Jonas HOEGH-CHRISTENSEN

Az angol finnesek bármit elérhetnek az első tízben video, különösen esélyes Giles SCOTT, a kétszeres világbajnok.

Szóval lesznek ellenfelek!

Hajrá Zsombi!!

20150422-swc2015-0372_dxoec60

NeveztekA helyszín, Aucklandi Bajnokság/ előverseny eredménye, Képek a Warp-up versenyről

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .