• Milyen tartalmakat szeretnél látni.

FINN MASTERS EUROPEAN CUP 2015

Publikálta HUN 6
aug 26th, 2015
O hozzászólás
2492 Views

ötödik nap vasárnap

Sajnos az áhított délnyugati nem jött, így maradtunk a a keleti medencében. Három futam volt,  abból az utolsó volt szélben.  A free pumping végig érvényben volt ebben a futamban, bár nem volt a határnál sokkal több szél. A változatos küzdelmekben Ian kimagaslott a mezőnyből, az oroszok szabálykövető magatartása nem tűnt megfelelőnek. Csak azért úsztak meg egy rakás óvást, mert nem a tihanyi partra mentünk futam után, így lekéstük a határidőt. Egyiküket , a RUS 41-et,   a Jury  kizárta a versenyből sportszerűtlensége miatt.

Végeredmény

negyedik nap szombat

Igyál egy pohár vörösbort!    -szólt Szilárd!   🙂

Szóval ma két futam volt, az elsőt, ami az ötödik, nem kellett volna megmenteni, elkerülhettük volna néhány ember nyenge szereplését  🙂

A rövidítést a szél indokolta, de a szél nem indokolta a futam megmentését. Az ilyet törölni kell majd újra vitorlázni.

Az idő kítűnő volt, elegendő D vitamint gyűjtöttünk.

Részletek: Ian lealbázva átvágta magát a pályán senki nem tudta követni. Sajnos így  Zsombi elvesztette vezető helyét. Sipi  a hínárokkal viaskodott. Én kikikértem egy lángost Füreden de nem jött be… Szolvik Gyula mindkét futamban helyzést ért el. Egyesek a 720 gyakorlására kaptak utasítást, itt üzenjük, hogy feleengedett albával és leengedett sverttel ez gyorsabban szokott menni, bár kevésbé látványos. 🙂

A vacsora ismét közsikert aratott, (Junior).

Holnap esetleg már szélben fogunk versengeni, reményeim szerint.

eredmény 6 futam után

harmadik nap, péntek

A mai napra gyenge keleti szelet jósol a MET és a Windfinder is, kalandra fel!

Na ezt a futamot nem kellett volna megmenteni….

De Zsombi átvette a vezetést!

eredmény 4 futam után

—————————————————————————————————————————-

második nap, csütörtök

három futamot sikerült rendezni, bár zegzugos volt a pálya, de szélben vitorláztunk, a rendezők igazították a változásokhoz a pályát.

(mondjuk az utolsó hátszélben mókás volt a freepumping, de legalább a félénkebbek is bátran próbálhatták!)

Ian és Tonyó nagyot mentek, 12-12 ponttal állnak az élen. Egyelőre a már szinte megszoktott nyomasztó orosz fölény nem látszott a futamokban. Zsombi, Géza, Cigi és Szilva szintén esélyesnek látszik  az első hatba, még semmi nem dőlt el. Szolvik Gyula Tasmánia legendje, (75), kisebb bajba került,  mert elfogyott az ereje pár borulás után, de Mészáros Gábor átszált a már visszaállított hajóba és beemelte Gyulát. Így Gyula saját lábán érte el a kikötőt.

<legenda> szerdán a kávézóban Balázs rémülten nézte, hogy csütörtök 14 órára lila színek vannak a MET szél előre-jelzésében. Ez 60-70 km -es löketeket jelentene. Terjedt a hír… Este Szilárd lepett meg minket Ebadtával, hogy lesz egy komoly frissülés… 🙂 Én szerda reggel Stefinek meséltem el, akkor még ezt is mutatta a térkép, rögtön erősszelesre váltott. Nos nem jött be, volt kettőkor frissülés, de csak olyan négyesig egy cirkálás idejére. Talán Szabolcs itta meg a legjobban a levét, erősszelessel szenvedte végig az első futamot. Elege lett, kiment cserélni, de lekéste a második futamot. A harmadikban viszont a gyengeszelessel veretett….</legenda>

Itt Cigit kell idéznem, “egy vitorlám van, azzal megyek és olyan széllel amilyet kapok.”

A nap legsikeresebb embere a malacsütő volt, aki legalább 100 embernek szerzett boldogságot a közös vacsorán, amit a klubházban szolgáltak fel, az eső miatt.

—————————————————————————————————————————-

Az első nap eredményei

pre entry here

FINN_MastersEC_NOR_2015_EN

Első nap Szerda

Próbafutam eredmény

Tőle "" Van 55 Post

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .