• Milyen tartalmakat szeretnél látni.

finnesek a Kékszalagon 2014

Publikálta HUN 6
Kategória: Általános
júl 11th, 2014
O hozzászólás
2544 Views

 

Az alábbi listában látod a finneseket akik az idei készalagon indultak.
A lenti formon te is írd be magadat!

Vezetéknév:
Keresztnév:
Hajóosztály:
Hajó neve:
Abszolút eredmény:
Hajóosztályban elért eredmény:

                    Kónya                Balázs                      8m one design                      8one                                  96                                     7

[symple_box color="gray" text_align="left" width="100%" float="none"] Rövid beszámolóm:

Befutó 23:40 körül.

nagyon szoros volt, közel volt 3-4 nyolcas egymáshoz. Tihany elött 21:45 körül elszakadt a grósz így esélyünk nem maradt, csak beérni a visszalévő néhány kilóméteren. The elött elszakadt a genoa is...célba az egyetlen megmaradt fockal értünk, ami itthon Siófokon kiderült, szintén elszakadt. Ezeket félretéve még igy is közel negyven percel javítottuk meg a hajó saját legjobb idejét. A vitorla szakadás jobban érintett mindenkit mint a közel fél napnyi vihar és eső.

[/symple_box]  

                    Mészáros                Gábor                      Europa-30                      Fétis                                  152                                     3

[symple_box color="gray" text_align="left" width="100%" float="none"] Rövid beszámolóm:

Kb 58 évesen keveredtem bele a vitorlásversenyzésbe, és 62 évesen a Finnezésbe, nagybetűvel. Kékszalag 2014 harmadik hely, Europa 30,  nagy hagyományokkal bíró Fétisen. Jó banda az Europás, de ha finneseket hívok a Fétisre, nem szeretik. Sokat volt Demeczky Misi, volt Gál Csaba, Zsitvay Szilárd, Kovács Marci. Jó fejek, csak azt hiszik, hogy a finnesek jó vitorlázók és olyat alkotnak, ami miatt az E-sek lemaradnak. Jól látják, sokszor lemaradnak. Most Marci, fiam Krisztián és tulajdonosnéni Ripka Edit (Nagyapi lánya) a csapat. Olyat rohantunk, mint még soha. Bírta árboc (volt korábban, hogy tört ) és a hajó. Befutóról: második előttünk 3 perccel, negyedik mögöttünk 43 másodperccel, utána ötödik, a tavalyi győztes (mi 2.) még 3 secundum. Ki állítja, hogy a vitorlásverseny nem izgalmas? Éjszaka volt pillanat, amikor fogadkoztam magamban (magamban, mert kormányos mindig pozitiv) , hogy ha 1* partot érek, soha többé vitorlásba nem ülök. Ránézek a két csikóra (Krisztián, Marci), azok meg vigyorognak, hogy de jó buli. Most akkor mi van? Én az életünkért, ők meg?

Nem értem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[/symple_box]  

                    Solymosi                Imre                      YS-I/1.                      KALAND.orr                                  116                                     15

[symple_box color="gray" text_align="left" width="100%" float="none"] Rövid beszámolóm:

Mikor indult a szalag 33-as osztályban voltunk. Másnap már Y1.   Érdekes osztály a 33-as……...olyan mint a Hegylakó c. film története……...a végén csak egy maradhat........így kizárnak mindenkit idővel úgy hogy nem is szólnak róla. Szóval.  Rajt előtt 1,5 nappal Kovács Marci küldött egy mailt hogy gyenge lesz a szél......átszerződik a Fétisre mert ott kevesen vannak.

Így maradtunk hárman a Sipi, Varga Tomi és Én.

Az eleje egészen jól alakult. Kenese 75. Siófok 91. talán? Gyakorlatilag kenésétől Révfülöpig genakkereztünk.  Sokszor 20 csomó feletti nyomásban nem ritkán 9-9,5 -10 csomós futással. Nem rossz egy közel 4 tonnás hajótól.

A Szigligeti öbölben jött aminek jönnie kellett. A hírek szerint volt 75 km/h szél is. Azon csodálkoztam a legjobban hogy mellettünk egy 8-as és két Eliott 770 tartotta velünk az iramot sőt, mi többet kínlódtunk. Igaz  nem volt vihar fok és a grószunk  reffelve nagyobb mint egy  8-as teljes vitorlázata.( na jó lehet hogy kicsit túlzás)

Keszthely 95. (talán?)  Aztán rommá szakadt a már sokszor foltozott nagy vitorlánk.  Levettük és egy szál dakron génuával valahol Zánkáig séta galopp úgy 7-8 csomó környékén. Mindenki gyorsabb volt körülöttünk.

Kicsit csöndesedett a szél. Tamás ötletére a szakadt vitorlát visszahúztuk a legnagyobb reffel. És nőtt a sebességünk.!!! A csőben a Tihanyi domb alatt majdcsak megálltunk ......épp hogy haladtunk 3-4 csomóval:))))

És jött a bünti a hajógyári öbölből..... 1-2 alkalommal tudtam ránézni a szélsebesség mérőre.....20 cs. körül volt az alap ....a többi hab a tortán. ( ha valaki tudja mekkora volt a kb legnagyobb befújás írja meg )

22,50-kor értünk be.

Kicsit jobb eredményre számítottam.

A csapat : Sipi olyan mint mindig. Mindent megcsinál, ügyes kitartó. Most nem beszélt sokat.....el volt foglalva a vitorlázással:))))  Varga Tomi......igazából azt sajnálom hogy most volt először velünk. Bár jönne mindig!!!!!!!

Erős, hasznos tag a hajón!

Ennyi jutott eszembe.

S.Imre

[/symple_box]  

                    Rutai                István                      YS1                      Macarella                                  26                                     0

[symple_box color="gray" text_align="left" width="100%" float="none"] Rövid beszámolóm:

A startnál óvatosan kezdtünk, reff, fock. A reffet hamar felnyitottuk, de a vitorla cserére nem jutott lehetőségünk, úgyhogy egy kissé alulvitorlázva közeledtünk Kenese felé. Kissé nehezen találtuk meg a szélfodulók ritmusát volt itt nyerés-vesztés egyaránt. A bójavételről "véletlenül" készült légi felvétel is, itt lehet elemezni:

https://www.youtube.com/watch?v=DzdVm8qShPI&feature=youtu.be

Innen felrántottuk a nagy ballont és ezzel haladtunk egészen Zánka magasságáig. Itt már kezdett rendesen fújni, párszor megsiklottunk. Az egyik "siklásnál" nagyon felkönnyült a kormány, túlságosan is. Ezután kb fél órát álltunk, oldalaztunk, míg megjavítottam a kormányképtelen hajót, a biztonságból hozott 1 db franciakulccsal. Közben a fiúk a fedélzeten a két vitorlával bravúrosan tartották egyensúlyban a hajót. Az élmezőny után eredtünk, innentől csak a bátorság szabott határt a feljövetelünknek. A hajó végül a 26. helyig ragadott magával minket.

[/symple_box]  

Finnesek a Kékszalagon

First
Last

 

new:

” Jedi bácsi Badacsonyban leparkolt, de nincs semmi tragédia, ha nem jön közbe semmi, hajnalban folytatja.”

A verseny honlapja: http://www.kekszalag.hu/

Jedi útja : www.webeye.hu  login: stadlercsaba passwd:112233

 

Jedi Káptalannál
Jedi Káptalannál
Jedi-tihanynál4
Jedi-Tihanynál

 

Jedi Badacsonyban
Jedi Badacsonyban

online követés a “menőkről”: http://www.snewisport.hu/index2.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=109

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .