• Milyen tartalmakat szeretnél látni.

Silberreiher Regatta 2005

Publikálta HUN 6
Kategória: Történelem
máj 7th, 2005
O hozzászólás
2294 Views

Pár hete az osztályszövetségi gyűlés keretében a tagság megszavazta, hogy az EB mellett a moszkvai VB-re is válogasson ez a verseny. Ennek szellemében 7 hajóval képviseltettük magunkat nyugati szomszédunknál, Neusiedl-ben. A Windguru nem sok jót ígért a hétvégére, és ez be is teljesült.

Az első rajt délután fél 2-re volt kiírva, de minimális szél lengedezett, így mindenki szerelt, olvasott vagy evett, emellett pedig pecsenyére sült a bőre, ha mindezt nem árnyékban tette. Maroknyi csapatunk egységesen felkereste az osztrák olimpiai centrumot, ami magyar szemnek szokatlan. Minden annak a célnak van alárendelve, hogy a versenyző a lehető legjobban tudjuon a versenyre koncentrálni. Ebben a kikötőben lakik Hans Spitzauer is, aki 1995-ben volt világbajnokg finnben, legutóbb pedig athénban starozott. Most, mivel nincs mannchaftja, visszaült finnezni egy kicsit.

Mire mindenki jól elfáradt a parton, kivittek minket, talán becsületből. Botrányos szél volt, forgott, mint k.rva karján a ridikül. 🙂 Mire ránk került a sor, persze alább is hagyott, de azért nekivágtunk az 1-es, déli-délkeleti szélben. Lee rajt volt a jó, majd balcsapáson irány a bója felé. Jól jött el Balázs, Spici és Lajos is, de bal oldalon Grögl vezetett. Pallus és Belo jobb oldalon próbálkozott, Bőrtok kicsit beljebb, és Gaszton is jött fel középen. A kreuz vége felé összekavarodtak a hajók, és Spici, Görgl, Gaszton, Bőrtok, Pallus sorrendben kerülték a jelet. Hátszélben a csurma jobbra, én balra, mert olyan okos vagyok. Balázs el is haladt a másik oldalon. Lent Gaszton, Balázs, Spici, Pallus, Görgl volt a sorrend. A mezőny eleje balra tendált, kivéve Spici és Pallus, konokul vándoroltak jobbra. Sokáig úgy nézett ki, hogy be is jön, de a szakasz végén megállt a szél, és a bal oldal bejött. Balázs, Gaszton, Spici, Görgl, Pallus, Bőrtok, Lajos sorrendben hagytuk el a kreuzbóját, és mentünk a trapéz másik szára felé raumban. Itt nem történtek változások. Hátszélben nyitottam jobbra, ami bejött, és Spicit izzasztva jöttem fel a negyedik pozícióba. Elől Balázs tartotta Gasztont, Spici pedig engem, mögöttünk Görgl, Bőrtok és Lajos futott a célba.

Este finom vacsora, hála a magyar szakácsnak és a felszolgálólányoknak. Este hamar aludni tértünk, remek szobatársammal, Gasztonnal.

Vasárnap reggel egész bíztató volt a szélhelyzet. Rá is mozdultunk, de mire kiértünk, elállt minden. Lötybölődés, barnulás, vontázás kifelé. Kint még halasztás 2-ig, majd pakolás, 3-kor díjkiosztó, és irány haza.

Jövő héten Füreden találkozik a csapat, hogy összemérje erejét az első ranglista versenyen, a Balaton Bajnokságon!

 

pallus

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .