• Milyen tartalmakat szeretnél látni.

Pula-i edzés(Medve)

Publikálta HUN 6
Kategória: Edzések
dec 9th, 2014
1 hozzászólás
1828 Views

Mónus Gyula: PULA

Sziasztok finnesek !

Szeretnék megosztani veletek egy lehetőséget a téli időszakra a kondíciótok megtartása érdekében.

Volt szerencsém a decemberi mikulás hétvégén Horvátországban pontosabban a Pula melletti Pomer nevű településen járni és VITORLÁZNI a tengeren Dingivel.

Erről szeretnék némi szöveges élménybeszámolót adni nektek.

Az év eme időszakában itt mindig rendeznek a kishajóknak egy mikulás versenyt ahol idén is számtalan egységünk és klub képviseltette magát kb. 50-60-as létszámmal. Azt sajnálattal láttam, hogy nem volt Finn osztály, de ezen még dolgozunk. A YKA is képviseltette magát és én is így kerültem a képbe. Köszönet M.Zsombinak.New Picture (5)

Most egy hétvégét sikerült lent eltölteni, és mondhatom minden porcikám fájt a napok végén, de nem bántam egy percig sem, mert napi 4-5 órát decemberben nem mindenkinek adatik meg, hogy vitorlázzon, mégpedig a szeretett dingijével.New Picture (6)

Néhány szó az időjárásról:

Nos, most hétvégén nem voltunk szerencsések, de ez relatív. igaz a napot nem láttam, de igazából egy normális felöltözés mellett nem fáztam és ez nem trockent jelent, hanem sima neoprén viseletet.

A levegő kb. 8-13 cel. míg a tenger szerintem 10-12 Cel. fok lehetett. Abszolút vállalható, némi fizikai munkával még izzadni is lehet. A helyiek elmondása szerint nem szokott kemény tél lenni, és többet szokott sütni a nap.

A helyről: Mint írtam ez egy kicsi település Pula mellett, de minden van, amire szükség lehet, étterem, közért, benzinkút, kikötő. A kikötő egy privát kicsike kikötő, de elég jól védett mind a tenger felöl, mind a föld felöli szelektől. Maga a kikötő még fejlődik, de ami nekünk kell az van. Van egy elég hosszú beton sója, édesvíz, őrzött hajótároló hely. A Nyílt tengerre egy 10-15 perces kivitorlázással lehet kijutni, ami abból a szempontból pozitív, hogyha oda kint nagyon tutulna, akkor is van elég vízfelület egy öböledzéshez.

New Picture (4)

Szállás : Az ottani kapcsolatunk Palkó aki beszél magyarul tud biztosítani szállást és fél panziót is, ami egy svédasztalos reggelivel és egy normál vacsorából áll, mindezt 35 EUR/nap áron, amit igen sportolói árnak tartok, ebben a hajótárolás is benne ne van az ott eltöltök napokra vonatkozóan. Ha a hajót lent akarjuk tartani, ahogyan ezt én is teszem akkor ezért csak 50 EUR/hónap tárolási díjat kérnek ami egy zárt, őrzött területen van a kikötőben.  A szállás maga egy új építésű több apartmanból álló házban van, ahol van fűtés és meleg víz, kiskonyha. Kialakításilag van egy és többszobás kivitel is, mindegyikhez saját zuhanyzó és wc tartozik. Maga a szállás kb. 5 percre van a kikötőtől.

New Picture (2)

Utazás : a Távolság kb. 670-680 km attól függ, hogy milyen útvonalon. Nagyrészt autópályás menet. Én elsőre Horvátországon keresztül mentem le transittal utánfutóval. Ezt nem ajánlom senkinek, mert nagyon drága az autópálya. Zsombi ajánlás Szlovénián keresztül szól lehetőleg személyautóval, mert így a 15 Eur-os szlovén hetijeggyel és egy 100HRk-ás oda vissza horvát szakasszal igen olcsón meglehet úszni az autópályát még hajóval együtt is. Amúgy normál tempóban 6-7 óra az út utifutival.

Edző : Van lehetőség edzőt is kérni, mégpedig a Bőrtok személyében, akinek csak szállást, kaját, utazást és némi napi díjat kel összedobni és máris egy tavaszi MVM jellegű és tartalmú edzést lehetne összerakni aminek mondanom se kell igen nagy haszna volt tavasszal is.

Nos, körülbelül ennyit tudok most így leírni erről a helyről és lehetőségről.New Picture (1)

Ajánlom mindazok figyelmébe, akik így a téli hónapokban is szeretnének vitorlázni, edzésben tartani magukat.

Tervezzük, hogy több időpontban lemennénk edzeni januárban és februárban is. A legközelebbi lemenetelt még idén tervezzük december 19-21 között egy karácsonyi edzőtáborral, amivel kibírjuk valahogy januárig.

Ha valakit érdekel, akkor vagy engem vagy a Bőrtokot keressétek.

Sziasztok.

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok.

Medve

HUN972

Tel.:+36-70-298-46-22

Egy válasz -ba “Pula-i edzés(Medve)”

  1. HUN 18 szerint:

    szia Medve!

    Ez egy új Pata hajó? és az árbóc?

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .